Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 14 mei 2016

Mobiliteitsvisie Roermond

In de commissie Ruimte heeft D66 twee belangrijke trends genoemd. De snelle opkomst van de e-bike naar 2 miljoen in Nederland in 2018.

Ook in Duitsland en België is de groei spectaculair. Eerst voor senioren, die nu veel langere dagtochten maken: Het toerisme wordt anders.

Nu ook steeds meer voor woon-werkverkeer tot 15 kilometer enkele reis. Snelfietspad Arnhem Nijmegen geweldig succes. D66 steunt met VVD snelfietspad Sittard-Roermond-Venlo en wil er ook een naar Mönchen-Gladbach. Tweede trend is het steeds meer autodelen. De Rijksoverheid schatte in juni 2015 dat het aantal deelauto’s stijgt van 15.000 in 2014 naar 100.000 in 2018. NRC Handelsblad schreef 16 april twee pagina’s over dit onderwerp met als kop: “Eén Mercedes voor de hele buurt.” Ook door parkeerkosten en lang zoeken naar een plek. In Kopenhagen is 80 % verplaatsingen met de fiets, voor stadsritten staan 400 BMW13 klaar via een app. In de Mobilteitsvisie van Roermond staat een belangrijke rol voor de fiets centraal.