Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 april 2016

Onderwijs aan jonge vluchtelingen in Roermond

2016.21 D66 onderwijs aan AMV

Het college van B & W antwoordt op vragen van D66. Dit jaar zijn 47 alleenstaande minderjarige vluchtelingen in Roermond komen wonen. Samenwerking van Rubicon en Wonen Zuid. Mundium geeft in Roermond onderwijs in de Nederlandse taal zodat de leerlingen zo snel mogelijk naar ander onderwijs kunnen doorgaan. Mundium heeft de op korte termijn al 130 extra jongeren uit de hele regio, waaronder 45 van de genoemde vluchtelingen, laten beginnen. Door gebrek aan ruimte en docenten is er soms vertraging. Door onderlinge afstemming is de wachttijd niet meer dan twee weken. Deze tijd wordt gebruikt voor kennismaking met de woonomgeving en het vaststellen van het kennisniveau van de jongeren.